Lige børn leger bedst, lyder ordsproget: Letsplay ApS er glade for samarbejdet med Cp Sourcing

Lærer, ejer, kreativ produktudvikler og økonomiansvarlig hos Letsplay ApS Mathias Jensen fortæller:

“For omkring et halvt år siden stødte vi på Cp Sourcing, da vi ledte efter en ny samarbejdspartner. Efter et par fejlslagne Kina-eventyr, hvor vi selv havde forsøgt at etablere en produktion derude, måtte vi kaste håndklædet i ringen. Vi var slet ikke ordentligt foreberedte på, hvor svært det er.

Vi forsøgte ellers efter bedste evne med hjælp fra en kontakt i tøjbranchen. Men vi havde som nystartet virksomhed kun råd til en enkelt tur til Kina og forsøgte ellers at sidde herhjemme i Danmark og styre processen. Men vi måtte desværre erfare på den hårde måde, at det ikke var en god idé at sidde i Danmark og kommunikere med kineserne.”

Hvem og hvad er Letsplay ApS?

Mathias Jensen driver virksomheden Letsplay ApS sammen med medindehaver Søren Maribo, som er lærer & proceskonsulent, idrætsuddannet på institut for idræt i København, ejer af Letsplay, kreativ produktudvikler og
kommunikationsansvarlig.

Allerede på lærerseminariet arbejdede de med skabelse af spil til leg og læring i undervisningsbrug i forbindelse med deres idrætseksaminer. Som nyuddannede tog på de på en planlagt rejse i 6 mdr. til Syd- og Mellemamerika.

Undervejs på deres rejse udviklede de en række spil, som de testede på andre rygsæk-rejsende, som de mødte på hoteller og caféer. Turen gav dem troen på, at de kunne udvikle spil, men samtidig også en erfaring i at kunne overkomme vanskelige situationer sammen. En unik optakt til at starte en virksomhed.

Da de kom hjem, havde de et færdigt koncept, som de var klar til at producere og sælge.

Spillet hedder Bumball, og det er et sjovt og aktivt boldspil for både børn og voksne. Som spiller har man velcro på bryst og bagdel og skal forsøge at gribe den bløde bold uden brug af hænderne. Det handler om at have det sjovt, om at bevæge sig og om at agere i en ny og uvant kontekst.

Hvad gik galt med eget forsøg på produktion i Kina?

Det korte svar er: Misforståelser og kommunikationsproblemer(- samt mangel på tid og penge)

Den lidt længere historie handler om, hvordan makkerparret i første omgang lykkedes med at sætte produktionen i gang, men også om sendinger med fejl og mangler. Èn gang kunne producentens leverandør af velcro ikke levere, fordi fabrikken var brændt ned. Uden at forhøre sig med Letsplay, brugte producenten en anden og lidt kraftigere variant af velcro, hvilket fik store konsekvenser for spillet. Bolden sad så godt fast, at det var svært at få den af igen, når først den var grebet, så sendingen måtte skrottes. Men især udstyret til den nye spilserie ”MosaIQ” har været en lang proces med mange nederlag, indtil Letsplay stødte på Cp Sourcing.

Hvordan fungerer samarbejdet med Cp Sourcing?

“Lige fra vores første møde med Per Veile, har vi haft stor tillid til, at Cp Sourcing har haft styr på hele processen. Vi er godt klar over, at vi er en mindre virksomhed, som lægger en relativt lille ordre. Men det har ikke betydet, at vi ikke bliver taget seriøst”, begynder Mathias Jensen.

Han fortæller videre:”Der har gennem hele forløbet været en god kontakt og god opfølgning fra Cp Sourcing. De svarer altid hurtigt og der er kort ventetid, da de løbende selv er tilstede i Kina og har eget kontor med faste medarbejdere derude.

Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på vores nyeste spil, som skal lanceres til efteråret på både dansk og engelsk: Dyrepasser Løbet & Zookeeper Race.

Cp Sourcing har leveret gode input til produktionsoptimering og -udvikling af vores koncept lige fra start. F.eks. har vi efter deres forslag ændret på nogle materialevalg for at få en billigere og mere holdbar løsning.”

Pingpong mellem Durup – Egaa – København – Kina

Cp Sourcing har kontor i Durup i Midtjylland og i Kina. Letsplay har adresse i henholdvis Egaa og København. Men det betyder ingenting for samarbejdet.

“Vi har holdt møde i både Egaa og i København og ellers kommunikerer vi en del frem og tilbage via e-mail og det fungerer godt.”

‘YOU NAME IT, WE MAKE IT’

Mathias Jensen fortæller til afslutning: “Det, som betyder mest for os i samarbejdet er, at Cp Sourcing kan levere alle elementer til det nye spil. Lige fra trykning af spilleregler, syning af tasker, støbning af brikker og levering af færdig emballage.”